dissabte, 24 de març del 2012

UNA ESCOLA EN CATALÀ

Després d'haver estat visionant i reflexionant sobre uns documents que parlen sobre la immersió lingüística, què es i con s'introduix, he arribat a diverses conclusions. La més important és que queda de manifest que no solament no suposa un desavantatge estudiar en català sinó que damunt suposa un avantatge. Entre altres coses suposa un avanç neurològic sobre les persones que solament parlen una llengua i poden estar més desenvolupades per a algunes tasques que d'una altra forma no ho estarien.

Un estudiant en català pot fer exactament les mateixes coses: aconseguir un mateix treball que un castellà, els mateixos esports i activitats, mateixos amics… però amb l'avantatge d'aprendre dos idiomes, la qual cosa suposa estar un pas per davant de la resta d'escoles.

Un altre dels pensaments trets  després de veure els documents és la bona idea d'adaptar des del col·legi l'aprenentatge del català. Es pot adaptar els programes impartits segons les condicions del xiquet i la seua relació amb aquesta llengua, ja siga un xiquet que és castellanoparlant i se li va introduint el català. també pot ser que siga castellanoparlant i se li adapte l'ensenyament per a donar-ho tot en català o simplement xiquets que són catalanoparlants i se'ls segueix donant les assignatures en català.

En conclusió, crec que tot el que s'està fent perquè el català aprofundixca en la societat i a poc a poc es vaja canviant la mentalitat de la població i el català puge un escaló en el nivell de prestigi i respecte que realment es mereix és un gran pas que cal no parar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada